Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

de Patricia Iordache in Porc, 14 Apr 2013 | 16598 vizualizari

 

Am incercat reteta de friptura de porc bucatarasului Costeo si tare buna a iesit ceafa la cuptor. Multumesc Costeo!

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura de porc :
  • 5 bucati ceafa de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii (eu am pus ketch-up de casa)
  • 1 cana vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei (pentru uns tava);
  • o cana de apa
  • pentru piureul in straturi:
  • 4 cartofi albi;
  • 2 cartofi dulci;
  • 100 gr. unt;
  • 150 ml lapte;
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi:

Cum pregatim friptura de porc :

Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte.

Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le asezam intr-o tava in care am pus putin ulei.

Deasupra legumelor punem bucatile de ceafa, adaugam cana de apa si bagam la cuptor, la 160 grade pentru 20 minute.

Dupa aceste 20 minute, adaugam cana cu vin si cana cu suc de rosii si lasam friptura de porc la cuptor, la 180 grade, pentru 100 minute. Mai intoarcem carnea din cand in cand ca sa se rumeneasca friptura de porc pe toate partile.

Cum facem piureul in straturi:

Punem cartofii (cei albi si cei dulci) taiati cubulete si spalati in doua oale diferite. Acoperim cu apa, adaugam sare si putin ulei si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 20-25 minute scurgem apa , adaugam unt si lapte caldut si pasam, amestecand ca sa obtinem o pasta omogena.

Asezam cu ajutorul unui inel, un strat de piure de cartofi dulci si deasupra alt strat de cartofi, albi, presam bine cu dosul unei linguri si tragem cu grija inelul in sus.

Pe deasupra decoram cu legume de la friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura aromata de porc