Furnica

de adela81 in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 2723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 20/30:
  • 2 foi de napolitane

Blat cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu nuca macinat
  • 3 linguri faina

Blat cu mac:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu mac
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie / zahar pudra cu gust de vanilie
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnica:

Incingem cuptorul la 180 grade C.
Punem o cratita cu apa pe foc sa se infierbante, pentru ca galbenusurile se fac pe abur.
Incepem cu blatul de nuca, albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele cinci linguri de zahar. Se mixeaza pana ce obtinem o bezea tare.

Adaugam nuca macinata.

Iar spre final incorporam  treptat faina cernuta.

Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu  hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit  timp de 20 minute. Incercati blatul  cu o scobitoare. Blatul se raceste si se pune deoparte.

Pentru blatul cu mac se procedeaza la fel, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Pe urma adaugam macul.

Spre final se incorporeaza pe rand faina.

Compozitia se toarna in aceasi tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor.
Se coace circa 20 minute, apoi se raceste.

Pentru crema, mixati galbenusurile cu zaharul , adaugati esenta de vanilie/ zahar pudra cu gust de vanilie si asezati cratita deasupra vasului cu apa fierbinte asa incat sa nu atinga vasul apa.
Se amesteca  timp de 10- 15 minute pana ce se ingroasa.
Se  mixeaza untul moale pana ce devine cremos, apoi se adauga cate o lingura din crema de oua si se amesteca dupa fiecare.
Se obtine o crema fina care se imparte in trei.

Pentru asamblare, asezati o foaie de napolitana+ crema+blat mac+crema+blat nuca+crema + foaie de napolitana.  Se da la rece pentru cel putin doua ore, dar nu inainte de a pune o greutate deasupra. Foaia de napolitana are tendinta sa se ridice si se indoaie  de la rece. Se portioneaza in romburi sau patratele, deasupra se poate picura ciocolata topita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

19.04.2016, 11:42

Arata super! Cred ca e delicioasa!

adela81 1

19.04.2016, 23:28

multumesc

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa intre foi de napolitane