Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 31989 vizualizari

 

Am inceput de cativa ani sa fac torturi. Si cum la mine in familie este foarte apreciat tortul de ciocolata si cel diplomat cu multe fructe, m-am gandit sa caut o reteta perfecta pentru a imbraca aceste torturi intr-un strat de ciocolata. Am tot experimentat tot felul de glazuri, creme etc...dar ba se spargeau (daca nu foloseai un cutit bagat in apa fierbinte) cand vroiai sa tai felia de tort, ba nu se intindea uniform...insa, intr-o buna zi, am gasit pe artaculinara.ro acest jeleu-glazura de cacao si de-atunci (de vreun an) sunt foarte incantata ca pot glazura torturile frumos, uniform, fara sa am probleme la feliere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru glazurarea unui tort cu diametrul de 21- 25 cm:
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat:

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.

Cernem cacao.

Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. 

Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel.

Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta.

Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.

Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura, amestecam si o putem folosi la glazurarea torturilor, prajiturilor etc.

Daca va ramane glazura o puteti pastra intr-un borcan cu capac, la frigider, maxim 2-3 saptamani si in momentul in care doriti sa o folositi o incalziti pana se topeste (ea va deveni ca un jeleu cand e rece), o strecurati ca sa nu aiba cocoloase si o folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anomisana 1

04.08.2013, 18:03

Seamana cu glazura oglinda a Laurei Adamache, care este minunata. Da, este o buna idee de glazurare.

Micutza Luana 1

08.09.2013, 20:32

RalukaToprak 1

02.05.2014, 22:31

Arată precum rangul, "Senzational "!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si cacao-post