Homemade Mozzarella I

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2012 | 7754 vizualizari

 

Cui nu-i place mozzarella?!
Daca sunteti iubitori de mozzarela, azi va voi invata cum sa faceti acasa aceasta banzica delicioasa. Nu e greu, dar cere multa rabdare si timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte integral
  • 500 ml zer (sau iaurt)
  • cheag (daca folositi pastile -> 1/2 tableta dizolvata in 4 linguri de apa, daca folositi lichid -> 14-16 picaturi)
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Homemade Mozzarella I:

1. Punem laptele + zerul intr-un vas de  inox pe foc si incalzim pana la 30 °C.
2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim.
3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop.
4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si prosopul si mai lasam 1 h.
5. Scoatem coagulul intr-o sita si il lasam la scurs cam 2 h, timp in care il intoarceti (cam la 40 min)
6. Taiem coagulul in felii mici  pe care le punem in sita cam 30 min.

7. Infierbantati 2 l apa.
8. Puneti feliutele de branza intr-un vas si turnati apa fierbinte peste ele.

9. Invartiti branza cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine elastica.

10. Intr-un alt vas puneti apa rece si sare.
11. Formati bilute din branzica si punetile in bolul cu apa rece. Le lasati in apa 5-10 min.

12. Scoateti bilutele de branza din apa si  lasati-le la scurs 5 min.

13. Impachetati si dati la frigider, lasati la maturat min 7 zile (desi recomandat este 40 zile).

14. Rezista in frigider pana la 1 - 1 1/2 luna (poate si mai mult, dar la noi se termina in cateva saptamani :))

TIPS-URI

1

Eu folosesc lapte de la tara, nu stiu daca iese cu lapte pasteurizat pt ca nu am incercat... Asa ca cine nu are parinti/bunici la tara sa si-i cumpere :P

2

Din 7 l de lapte ies ~ 800 g mozzarella.

3

Iese si fara sa adaugati zer/iaurt - e putin mai tare (nu mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Homemade Mozzarella I" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Teona 1

29.05.2012, 19:54

bestiala reteta!

Teona 1

29.05.2012, 19:58

unde gasesc cheag?

_Alina_ 1

30.05.2012, 09:09

Merci Teona!
Eu am gasit cheag la un magazin naturist, dar banuiesc ca se gaseste si in magazinele din piata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj