Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 15 Sep 2017 | 3385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline pentru prajit
  • 2 vinete mari, taiate logitudinal in felii subtiri
  • 150 ml passata (suc gros de rosii)
  • 250 grame mozzarella din branza de bivolita ( Se poate inlocui cu aceeasi branza folosita la umplutura)
  • Pentru umplutura:
  • 100 grame Provolone, taiata in cuburi foarte mici ( se poate folosi si alta branza, chiar cascaval)
  • 75 de grame muguri de pin
  • 50 de grame stafide, hidratate in apa fierbinte si scurse
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri pesmet
  • 2 catel de usturoi, tocat sau pisat
  • 2 linguri Parmezan ras
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide):

Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. 

Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga ulei in tigaie, daca mai este nevoie, pe masura ce vintele se prajesc. Se lasa la racit. 

Intr-un bol, se amesteca branza cu mugurii de pin, stafidele, uleiul de masline, pesmetul, usturoiul, Parmezanul, busuiocul, oul, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Se asaza feliile de vinete pe o suprafata curata si se divide compozitia intre ele, cam 1-2 linguri per felie de vanata. Se ruleaza strans si se asaza, pe masura ce sunt facute, intr-un vas uns cu ulei, potrivit pentru cuptor, in care sa incapa fara prea mult loc intre ele. 

Se toarna passata deasupra. Se taie mozzarella in felii si se aseaza peste involtini. Se stropesc cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptor 25-30 de minute.

Se lasa putin la racit inainte de servire.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

mirela0911 1

15.09.2017, 20:16

Cred ca e tare bun! Interesante sunt stafidele in aceasta combinatie!

miki_a 1

16.09.2017, 10:03

Ce preparat interesant, ce idee minunată cu stafidele în umplutură! Bravo!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 08:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu dovlecei