Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Iul 2021 | 4195 vizualizari

 

Suntem in plin sezon, imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete.

Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/midiiscoici-cu-sos-de-smantana-usturoi.html
 

 

INGREDIENTE

  • 700 -800 gr de midii
  • 2 linguri bune de smantana
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • boia de ardei

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel:

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.

Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos patrunjel-usturoi.

Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.  

Puneti midiile, amestecati. Varsati apa cu sos si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.  

Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.

Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adi 1

28.07.2021, 18:06

Bya Ralu 1

28.07.2021, 23:04

hmmm ce bune sunt

Rocsi 1

01.08.2021, 11:24

Il trimit pe sot, ca lui ii plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel