Negresa

de Rocsi in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4313 vizualizari

 

Este reteta Dyei!!!O recomand ca iese gustoasa si aerata!!Multumesc Dya!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 1 lingura margarina
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 200-220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 canita miez de nuca
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua.

o punem pe foc si ii dam cateva clocote.

luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop.

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma.

peste siropul rece punem faina.

apoi incorporam galbenusurile .

punem si praful de copt,esenta si albusurile batute spuma,pe care le amestecam cu o lingura de jos in sus.(daca vi se pare cam groasa compozitia mai puneti cateva linguri de lapte).

luam o tava dreptunghiulara de aragaz,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem compozitia in tava,iar deasupra punem bucatele de miez de nuca taiata.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana ce prajitura este coapta(verificati cu o scobitoare).

o scoatem,o lasam sa se raceasca iar deasupra o ungem cu nutella.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu fructe