Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 2 Oct 2010 | 20706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 50 g nuci rupte bucati mari
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • ~50 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 50 g zahar
  • 50 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate:

Blat:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele si amestecam usor. In continuare, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la sfarsit nuca rupta bucati mari cu mana.

Compozitia se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic ( sau la microunde) impreuna cu laptele. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se da deoparte si se lasa la racit.

Pentru decor topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid (atentie sa nu se arda) se adauga nucile rupte bucati mari si se omogenizeaza. Nucile caramelizate le punem pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca. Rupem bucati cu mana si le punem in blender si le mixam cat de fine ne plac.

Peste blatul racit turnam glazura racita, dar nu intarita. Nivelam, presaram cu nuci caramelizate si dam la frigider 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

violeta_mov 1

12.10.2010, 11:56

aseara l-am asteptat pe sotz de la serviciu cu o negresa cu par saten (facut din crema de ness), intinsa senzual pe masa din bucatarie... a fost cucerit instantaneu! e super buna praji asta!

Miha 1

12.10.2010, 11:58

Eeee...deja suna interesant ce zici tu acolo Violeta! Dezvolta...dezvolta subiectul...

violeta_mov 1

12.10.2010, 18:42

Stiu ca-i interesant! Negresa asta nu a fost chiar prima cu care l-am asteptat, i-am mai facut cadou si altele, un pic mai in varsta, cu cocos prin par! Astept, in schimb, sa vina si el cu un mulatru acasa, da' cred c-o sa astept mult si bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata