Orez arabesc

de Brindusa in Pui, 30 Ian 2010 | 13902 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o colega dintr-o tara araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g fidea
  • 100 g migdale crude,decojite
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 300 g orez
  • 5 pastai de cardamom (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc:

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).

Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.

In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.

Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.

Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

30.01.2010, 21:19

Oana, nici nu se simt stafidele. Si daca nu-ti plac, nu le pune!

Adinuta 1

30.01.2010, 21:24

N-am mai mancat muguri de pin pana acum, dar sunt foarte curioasa. Eu cardamon mai pun in cafea, trebuie sa fie interesant si cu orez. Imi place ce-ai facut aici

Brindusa 1

30.01.2010, 22:12

arabii folosesc cardamom in aproape orice. Ei ii spun "hel"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui si legume