Paine de casa cu iaurt

de - Andreea - in Piine, 29 Ian 2014 | 5372 vizualizari

 

Va spun sincer ca este una din cele mai pufoase paini mancate vreodata ... Am vazut reteta la Merisor >:D< si arata asa bine incat am zis ca trebuie sa o incerc.Si bine am facut !!! Incercati-o si voi ca tare buna mai este...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.

Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.

Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.

Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.

Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand faina si uleiul putin cate putim.

Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.

Din aluat facem bile .Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si le lasam la dospit inca 30 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata si va trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a introduce tava la cuptor ungeti painea cu ulei ( eu am uitat :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu iaurt