Pateu de ficat

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 14334 vizualizari

 

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Alte pateuri de casa incercate de mine aveau o consitenta,..prea..compacta..prea ..."deasa..Consistenta acestuia este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:)))) si gustul la fel.. Sub nicio forma cei care-l fabrica pe cel din comert nu pun asa ingrediente bune, atata unt...etc ..si pun atatia conservanti :(.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ficat pasare
  • 350 gr unt
  • 3 linguri smantana cu grasime ridicata
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (o lingurita)
  • jumatate lingurita rozmarin
  • doua cepe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri amidon
  • putina apa
  • putin busuioc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)

Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.

Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.

Restul de unt se mixeaza spuma.

Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu  sare si piper.

Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

epurasha2bb 1

09.11.2010, 14:25

acu l-am vazut dar te-a luat usturoiul ce sa mai!

para 1

07.10.2012, 14:33

bun si sanatos

Bya Ralu 1

30.04.2014, 23:08

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza