Pilaf cu legume, carne si curry

de Julia_Snow in Porc, 15 Oct 2014 | 4398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bob mare
  • 100 g. muschi de porc
  • 2 bucati praz
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • un ardei gras mare
  • o foaie dafin
  • o ligurita rasa curry
  • ulei
  • 700 ml. apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume, carne si curry:

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.

Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.

Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.

Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.

Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare. 

Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.

Pofta buna!:)

TIPS-URI

1

Daca se constata ca nu sunt fierte bine ingredientele dupa ce orezul a absorbit toata apa, se mai adauga putina apa fierbinte.

2

La sfarsit se presara si patrunjel verde, maruntit, lucru pe care eu am uitat sa-l fac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, carne si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

16.10.2014, 21:09

Bun, bun...

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Merisor, pofteste!

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti pare bun

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit