Placinta ciobanului cu carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 8 Oct 2018 | 4038 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Madi Marin, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-sub-crusta-de-piure-50220.html
 Am adaugat mai multa carne si ardei grasi si am exclus supa crema de pui si cascavalul din crusta de cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui ( sau piept)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 borcanel de ciuperci feliate (380 g)
  • 1 kg de cartofi
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu carne de pui:

Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine.

Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei incins pana cand ceapa devine translucida. Adaugam carnea de pui, ciupercile si morcovii tocati . Adaugam si o cana din supa in care a fiert carnea si lasam pe foc pana cand scade zeama. Adaugam sare si piper dupa gust.

Ungem o tava cu ulei, adaugam amestecul de carne cu legume, apoi punem piureul si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Presaram deasupra verdeata uscata.

Lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care putem taia.

TIPS-URI

1

Carnea poate fi data si prin masina de tocat, eu am ales sa o las mai mare.

2

Ideala ar fi fost cu carne de miel si vita, dar este nemaipomenita si cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu susan