Pui cu ciuperci sub crustă de piure

de madi_marin in Pui, 24 Aug 2013 | 7743 vizualizari

 

Un fel de Plăcinta ciobanului…Am găsit mai multe variante ale retetei, eu insă am pregătit-o cu ce aveam prin frigider. Nu pot să spun decât că a ieşit foarte gustoasă şi e şi aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari de pui
  • 500 g ciuperci brune
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 plic supă-cremă de pui
  • 1/2 conservă cubuleţe de roşii
  • mărar
  • piper

Pentru crustă:

  • 4 cartofi mai mari
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g caşcaval ras fin
  • sare
  • mărar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci sub crustă de piure:

Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.

Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.

În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cu cubuleţe, carnea curăţată de pe oase şi mărunţită şi morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se amestecă totul şi se lasă la foc mic. Nu e nevoie de apă pentru că ciupercile îşi vor lăsa apa lor.

Praful de supă-cremă se amestecă cu 1 cană de apă fiartă şi se pune la foc mic amestecând mereu (atenţie că se îngroaşă repede). Se toarnă peste compoziţia de ciuperci  împreună cu roşiile cubuleţe. Se dă vasul deoparte.

Se pregăteşte din cartofi un piure foarte fin în care se adaugă gălbenuşurile , caşcavalul ras , mărarul şi un praf de sare. Se omogenizează bine compoziţia.

Tocana de pui cu ciuperci şe pune într-un vas mai mare sau în vase individuale, după care se adaugă deasupra cu un spritz sau cu o lingură piureul.

Se dau la cuptorul încins pentru 15 minute, după care preparatul se poate servi.

E bun şi cald şi rece!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci sub crustă de piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 11:42

arata minunat

Lia_ 1

01.03.2014, 23:36

Madi, desi sigur am mai comentat, felicitari din nou pentru reteta, pentru prezentarea buna de pus in cea mai pretentioasa revista, felicitari pentru premiul castigat!

madi_marin 1

02.03.2014, 09:01

Lia... iti multumesc! Felicitari si tie ! Ma bucur mult ca ai castigat premiul cel mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Teriyaki