Placinta englezeasca de pui cu smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 5 Oct 2011 | 11057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml smantana pentru gatit(nu fermentata)
  • 1 lingura faina
  • Sare,piper,boia dulce,chili
  • Patrunjel verde
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca de pui cu smantana:

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In tigaia in care am prajit carnea se pune morcovul,ceapa si ardeiul,se calesc 5 minute impreuna,apoi se adauga ciupercile. Dupa inca 5 minute se pune carnea si se amesteca bine. Se mareste focul si se adauga apa cat sa acopere totul. (Este bine sa luati grasimea care se ridica la suprafata deoarece va avea aspect urat impreuna cu smantana,eu nu am luat-o si am gresit,dar nu modifica gustul :D).

Se fierbe tocanita pana ce legumele sunt fierte (daca este nevoie mai adaugati apa). Smantana lichida se amesteca cu faina,apoi se toarna 1-2 polonice de zeama de la mancare. Amestecul obtinut se toarna in fir subtire( amestecand incontinuu) in cratita. Se mai fierbe 10 minute amestecand des. Se opreste focul,se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel.

Tocanita se pune intr-un vas termorezistent si se acopera cu foaia de aluat. Se decupeaza pe unde este nevoie,lasand totusi o bordura in exterior. Galbenusul de ou se amesteca cu laptele si se unge foaia cu acest amestec. Placinta se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 30-45 minute sau pana cand foietajul este rumen. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 10:23

interesanta reteta

DIANA B 1

18.12.2013, 11:19

Aici am descoperit un glob si o intrebare cu un raspuns stiut ,, Cu cine a venit Mitinita la Satic ?"

babi5 1

06.10.2014, 14:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman