Prajitura cu ananas si ciocolata

de Steffy in Prajituri, 8 Ian 2013 | 8603 vizualizari

 

Este o prajitura simpla si delicioasa. Familia mea a devorat-o rapid, chiar daca era inainte de Craciun si urma o perioada plina de bunatati. Era doar inceputul...

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 portocale
  • o cutie compot ananas
  • 1 praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • un zahar vanilinat
  • o lingura de cacao
  • 150 g crema ciocolata
  • 100 g alune maruntite pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si ciocolata:

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.

Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.

Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati sucul de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).

Se tapeteaza tava cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam cubuletele de compot de ananas. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe. Apoi adaugam alunele maruntite pentru a avea un aspect frumos.

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, ornam cu crema de ciocolata incalzita.

Se serveste cand s-a racit complet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Steffy 1

08.01.2013, 21:26

Daa...daca nu punem ciocolata pe deasupra, o putem manca in zilele de post.

Teo 1

08.01.2013, 22:03

cand vezi ciocolata...nu mai stau pe ganduri!

MonaMimi 1

09.01.2013, 00:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si coniac