Prajitura cu capsuni si bezele

de Krystyan Trendy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 3601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg capsuni
  • 400 g faina
  • 200 g zahar 
  • 2 linguri zahar praf 
  • 2-3 linguri zahar brut 
  • 3 oua 
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si bezele:

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor.

Se pun deasupra capsunile taiate jumatati si se presara cu zahar brut. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si spritam spuma peste capsuni. Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.

...Si prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura