Prajitura cu foi

de robert_b in Prajituri, 30 Noi 2014 | 16953 vizualizari

 

Intr-un cuvant: DELICIOASA! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (nu pot estima cantitatea)
  • Pentru crema:
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet margarina "UNIREA"
  • 2 rase cacao
  • esenta rom
  • 4-5 linguri faina
  • zahar (dupa gust)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe rand).

Crema:Intr-o cratita se pune lapte si margarina,si se tine pe foc pana ce se topeste margarina.Se adauga cacaoa,zaharul si faina.Se amesteca bine pana ce devine o crema densa,iar apoi se adauga esenta.Se ia de pe foc.

Asamblare:Se pune prima foaie,intr-o tava mai mare,si se aseaza un strat de crema.Se procedeaza la fel pana ce terminam toate 3 foile.Se lasa la racit peste noapte,iar a doua zi se taie dupa preferinta voastra.

TIPS-URI

1

In aluat puteti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nuky 1

02.12.2014, 14:01

Care este grosimea foii si dimensiunea tavii?
Cu stima, Violeta

robert_b 1

02.12.2014, 15:42

Nuky cred ca 2 cm o foaie,si tava cred ca 24x24

Panacris 1

04.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si dovleac