Prajitura cu gem si nuci

de AndreeaMaria in Prajituri, 15 Ian 2011 | 22426 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru COCA: 

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de lapte
  • 1 pachet de margarina/untura
  • 1 praf de copt stins cu lamaie/otet
  • 4 linguri de zahar
  • faina cat cuprinde

Pentru compozitie:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • ~300 gr de gem de prune
  • nuci maruntite

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuci:

Se amesteca ingredientele pentru coca si se pune faina pana se face o compozitie buna de intins.

Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar.

Se intinde coca in tava,se pune peste ea un rand de gem,se presara nucile in ploaie si dupa aceea se pune un strat de albus.

Deasupra se rade coca -oprita in prealabil din compozitie.

Se baga la cuptor la foc potrivit pentru ~45 de minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

adicutza2007 1

03.04.2011, 23:48

Prajitura asta e dementiala! Magnifica! Nota 10! Arata ca cea facuta de bunica mea!!!!! Super! Felicitari!

ionela2682 1

12.05.2011, 09:39

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:53

reusita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe