Prajitura cu mere

de pity19 in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 2865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou , 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri smantana

Umplutura :

6 mere medii ,

1 lingurita scortisoara ,

250 gr zahar ,

unt

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

          Foi : Amestecam faina cu zaharul ,praful de copt ,ouale si untul ; Amestecam pana devine un aluat nisipos , apoi adaugam smantana si lasam la odihnit 30 de minute la rece ;

         Umplutura : Curatam merele de coaja , le dam pe razatoarea mare ; Intr'o cratita adaugam putin unt ,turnam merele si zaharul , dam focul la flacara mica , amestecand continuu pana merele sunt mai moi ,luam de pe foc si adaugam scortisoara ;

     Impartim aluatul in doua parti egale ;

    Tapetam o foaie de copt cu faina si intindem doua foi , aceleasi dimensiuni ;

    Cu o furculita intepam usor primul blat peste care turnam compozitia de mar peste care punem a doua foaie , intelepam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 35 de minute. 

 Dupa cele 30 de minute facem testul scobitorii ,daca nu se lipeste nimic de ea inseamna ca aluatul este facut,asadar prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter