Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am inceput ziua cu o bunatate de suc de morcov si mar. Pentru ca imi ramasese destula pulpa de morcov si de mar m-am gandit ca ar fi pacat sa le arunc si uite asa mi-a venit ideea sa fac o prajitura. Am luat la rand retetele noastre si dupa cateva intrebari ajutatoare m-am decis si cum sa o fac.
Ma asteptam sa-mi placa prajitura, nici nu-mi imaginam altfel, dar m-a surprins totusi gustul ei deosebit , felul in care s-au combinat aromele dulci ale morcovului si marului cu aroma usor picanta a ghimbirului. Sa mai adaug si un praf de scortisoara si putina nuca si ... gustul e desavarsit...
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.
Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare.
Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.
Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.
Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.
Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :)
1
in loc de pulpa de morcov si mar puteti pune direct morcov si mar date pe razatoare
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult