Prajitura cu morcovi si ghimbir

de Irina in Prajituri, 3 Feb 2014 | 15708 vizualizari

 

Am inceput ziua cu o bunatate de suc de morcov si mar. Pentru ca imi ramasese destula pulpa de morcov si de mar m-am gandit ca ar fi pacat sa le arunc si uite asa mi-a venit ideea sa fac o prajitura. Am luat la rand retetele noastre si dupa cateva intrebari ajutatoare m-am decis si cum sa o fac.
Ma asteptam sa-mi placa prajitura, nici nu-mi imaginam altfel, dar m-a surprins totusi gustul ei deosebit , felul in care s-au combinat aromele dulci ale morcovului si marului cu aroma usor picanta a ghimbirului. Sa mai adaug si un praf de scortisoara si putina nuca si ... gustul e desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • pulpa de la 3 morcovi si 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 75 ml ulei de samburi de struguri
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir:

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.

Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare. 

Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.

Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.

Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.

Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :) 

TIPS-URI

1

in loc de pulpa de morcov si mar puteti pune direct morcov si mar date pe razatoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

05.02.2014, 11:12

Ce culoare superba are!! Si eu am zis sa incerc prajitura cu morcovi, reteta vazuta tot aici pe la bucatarasi!

xana 1

08.02.2014, 11:55

Delicioasa!!

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:59

Ingenioasa si de incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec castelul parasit