Prajitura cu paine

de ianculubita in Prajituri, 27 Mar 2011 | 10210 vizualizari

 

Va recomand ceva dulce pentru zilele cand sunteti lipsite de idei dar va atentionez ca nu e o prajitura pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela
  • 1 cana cu lapte
  • 100 g unt
  • 1 cana cu zahar
  • 2 oua
  • 1 cana cu smantana
  • 1 cana cu nuci macinate
  • coaja de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu paine:

Intr-o forma de tort cu hartie de copt,pun felii de franzela taiate de 2cm.grosime,nelasand nici un loc gol,apoi le stropesc cu lapte;

Untul il frec cu zahar si putina sare, adaug pe rand ouale apoi smantana, nucile, coaja de lamaie si rastorn peste paine;

Dau forma la cuptor la foc moderat 40-50 minute;

Dupa racire rastorn prajitura pe un platou si pudrez cu zahar farin.

TIPS-URI

1

pentru persoanele cu mai putine posibilitati, imbracat in frisca sau o crema, poate fi folosit drept tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu paine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

adry88 1

02.06.2011, 12:47

Panacris 1

18.10.2013, 10:38

Asta-i numai bună pentru musafirii neanunțați

ianculubita 1

18.10.2013, 11:19

da,da asa este;si eu le-as da asa ceva unora,dar daca le place si mai vin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao