Prăjitură cu pere întregi

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 4250 vizualizari

 

Din categoria „bun dar cu poze naşpa”.:))))))))))))
Am scris reţeta mai scurt să intre pe o pagina celor care le listeaza :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smântâna
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • ½ plic praf de copt(5g)
  • Vanilie
  • sare
  • 6 pere medii(800 g)
  • 1 lingura Zahar brun
  • Zmeura
  • 3oo ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere întregi:

Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat smântâna,apoi ouale pe rând si faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Eu am pus si faina cate putin dupa ce am adaugat câte un ou,îmi place mai mult textura care rezulta.

Am scos cotoarele perelor,le-am curatat dar le-am lasat coditele.

Am pus compozitia de blat într-o forma rotunda de 26 cm, tapetata cu hârtie de copt.

Am pus cele 5 pere dupa cum se vede în poza,iar una am taiat-o în patru si am pus-o în mijlocul formei.

Am presarat cu zahar brun.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Am pus deasupra zmeura si am ornat „ciufulit” cu frisca.

Am lasat la frigider,e mult mai bun rece.

 

 

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi pere care au miezul mai moale,sau daca sunt mai tari sa le inmuiati in sirop fierbinte,dar in acest caz s-ar putea sa se umezeasca coca prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere întregi" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu banane