Prajitura cu pere intregi si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Sep 2013 | 9847 vizualizari

 

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am gasit una pe placul meu la bucataras Pasiune pentru bucatarie (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html). Am facut cateva schimbari fata de reteta originala si a iesit o prajiturica foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  •  6 oua;
  • 300 gr. zahar (dar merge si 250 gr. daca nu va place foarte dulce);
  • 100 gr. unt;
  • 350 gr. faina;
  • 20 gr. praf de copt;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 5-6 pere bine coapte;
  • un praf de scortisoara;

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere intregi si scortisoara:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.

Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.

Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand astfel incat sa nu avem cocoloase. Vom obtine o compozitie care nu va curge peste spatiul liber, daca dam cu degetul pe dosul lingurii (vedeti poza).

Tapetam o forma cu hartie de copt (a mea are diametrul de 21 cm) si turnam o parte din compozitie astfel incat sa putem avea o baza pentru fixarea perelor intregi.

Curatam de coaja perele, lasandu-le cu codita.

Punem perele din loc in loc in forma, pudram perele cu scortisoara si apoi completam cu restul de compozitie (cu ajutorul unei linguri).

Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45-60 minute pana ce trece testul scobitorii.

Scoateti din forma si indepartati cu grija hartia de copt.

Lasati sa se raceasca si portionati.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pere foarte coapte va recomand ca inainte de a le pune in aluat, sa le fierbeti cateva minute in apa cu putin zahar pentru a se muia putin.

2

Verificati cu scobitoarea partea din mijloc, nu doar marginile!

3

Partile de aluat de langa pere vor fi mai umede (asta nu inseamna ca vor fi crude)

4

Stropiti cu sos caramel sau sirop gros de fructe (eu am folosit caramel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere intregi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara