Prajitura "rasturnata", cu mere

de Ina in Prajituri, 14 Sep 2010 | 19989 vizualizari

 

Facuta la insistentele lui Costel :P Nu ca dorea ceva dulce, ci pentru ca se stricau merele in ladita :)):))

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 100 g zahar
  • 100 g scortisoara
  • Blat:  
  • 7 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura cacao

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "rasturnata", cu mere:

Merele  se curata  de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se  presara  peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele.

In acest timp se pregateste blatul , astfel :  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.

Cand merele s-au inmuiat, turnam  compozitia de blat peste ele, oprind din aceasta  5-6 linguri. Compozitia oprita o amestecam cu o lingura de cacao si o turnam din loc in loc peste blat, dupa care o intindem in toata tava prin rasucirea unei lingurite in blat, de-a lungul tavii. Obtinem astfel un blat galben, marmorat frumos cu blat de cacao.

Dam la cuptor pentru cca. 35-40 minute, pana observam ca blatul se desprinde usor de pe marginile tavii  ( tartia de copt ).

Scoatem din cuptor si rasturnam imediat prajitura in alta tava mai mare, apoi desprindem cu grija hartia de copt  si o inlaturam.  Cand prajitura s-a racit, decoram cu frisca, in functie de fantezia fiecareia.

Este excelenta   dupa ce a stat la frigider cateva ore!

 

TIPS-URI

1

Nu  aruncati siropul acumulat in tava la coacerea merelor; blatul se va coace fara probleme, iar cand rasturnam prajitura acel sirop de la mere o va insiropa partial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "rasturnata", cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

DIANA B 1

15.04.2013, 11:04

Back ... da' nu-i prea multa scortisoara ?

Ina 1

15.04.2013, 14:38

) Uite cine e atent la detalii Ai dreptate,Diana, am uitat de zahar ( il adaugi dupa ce bati albusurile spuma )
Eu am pus un plic de scortisoara, pentru mine nu-i multa

babi5 1

20.12.2014, 10:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere Dida