Pufosenie cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 17 Iun 2013 | 11372 vizualizari

 

Un vis!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g visine
  • 250 g faina
  • putin sofran
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu ulei
  • o lingurita cu praf de copt
  • 5 linguri cu apa minerala
  • o cana si jumatate cu zahar
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • esente de vanilie si rom dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu visine:

Incepem prin a separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, incorporam esentele, sofranul si galbenusurile si presaram faina cernuta impreuna cu praful de copt. Obtinem un aluat dens pe care il vom subtia cu 2 linguri de ulei si cu apa minerala. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt unsa cu restul de ulei.

Punem visinele din loc in loc si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute.

Cand s-a copt inchidem focul si o lasam sa se raceasca treptat in cuptor, cu usa intredeschisa.

Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, piersici si ciocolata