Pui Biryani

de papabundetot in Pui, 12 Oct 2013 | 6509 vizualizari

 

De cand am vazut acest preparat la o emisiune culinara,am stiut ca este exact pe gustul meu datorita condimentelor folosite…mereu am senzatia ca trebuia sa ma nasc in India ….condimentele Romanesti sunt prea “cuminti ” pentru gustul meu :) . Eu am pregatit varianta rapida ca sa ii spun asa de pui biryani,pentru ca varianta originala dureaza cateva ore pana este gata insa…sunt convinsa ca merita asteptarea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe pui fara os (se poate face si cu piept)
  • 2 cepe mici
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 6 pastai de cardamon
  • Orez basmati
  • visine din visinata (reteta originala este cu stafide dar…eu nu am avut pe moment,insa am foarte multe visine care trebuie cumva folosite..daca nu aveti puneti stafide )
  • fulgi de alune de padure
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita curry
  • 2 foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Biryani:

Pulpele le-am taiat bucati,ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca.Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin,impreuna cu chimenul si boabele de coriandru,apoi le-am pus toate (impreuna cu ghimbirul,boia,curry,foile de dafin) peste ceapa la calit.Am amestecat totul bine,dupa ce ceapa a devenit usor aurie,am adaugat bucatile de pulpe si le-am lasat pana cand carnea a devenit mata si alba,apoi am pus orezul basmati (inmuiat inainte in apa fierbinte),si peste am adaugat supa de pui.Am lasat totul sa fiarba pana cand orezul a absorbit zeama,am adaugat aproape de sfarsit si bucatile de visine,tocate marunt,am mai lasat 5 minute la foc si dupa ce toate au fost fierte,am stins focul.

Deasupra am presarat coriandru verde tocat,si fulgi de alune de padure.Reteta originala era cu fulgi de migdale,dar ca si in cazul stafidelor pe care le-am inlocuit cu visine din visinata,am inlocuit migdalele cu alune de padure.

Aceasta mancare are o explozie de arome,este perfecta pentru gusturile mele si cu siguranta o voi mai face si cu alte ocazii.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Biryani" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa si piept de pui umplute pe pat de orez la cuptor