Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400

de Ina in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2014 | 5081 vizualizari

 

Reteta cu nr. 400 nu s-a nimerit a fi un desert, ci o mancare consistenta, care cred ca e pe placul oricui. *** Preparata astfel, carnea de porc nu va fi fada, uscata, iar sosul cu vin va merge de minune alaturi de un piure cremos de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc ( 1,4 kg )
  • sos de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • o capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400:

Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.

Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, pentru cca 40 minute.

Cand carnea este suficient de fiarta, indepartam folia de aluminiu si adaugam in tava 500 ml suc de rosii facut in casa ( natural, usor acrisor). Curatam usturoiul  si-l feliem, apoi imprastiem feliile pe suprafata carnii  si punem tava iar in cuptor, fara folie, pana se rumeneste frumos ( inca aproximativ 15 minute ).

Servim cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Daca bucata de pulpa are si grasime, friptura va fi si mai gustoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ghimbir