Pulpe cu cartofi la cuptor

de oanapl in Pui, 6 Mar 2022 | 7271 vizualizari

 

Un preparat rapid și simplu, care a fost pe gustul întregii familii și vi-l recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe inferioare de pui (sau 4 pulpe cu spate)
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce (paprika)
  • pudră de usturoi (opțional)
  • 4 linguri de ulei
  • mix de condimente cu mustar, zmeura, cimbrișor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi la cuptor:

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic.
Se pune cuptorul la încins la 220 C (treapta înaltă la cele cu gaz).
Se curăță și se spală cartofii și se taie în cuburi mari. Se stropesc cu 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare, usturoi și piper. Se amestecă bine cu mâinile ca să fie unși și condimentați uniform. Se folosește o tavă largă și adâncă și se pun cartofii. 

Se spală și se curăță pulpele de pui de fulgi și tuleie, se stropesc cu ulei și se condimentează cu boia, usturoi și un mix de condimente (cu mustar, zmeura, combrișor) și se așază printre (NU peste!) cartofii din tavă. 

Se toarnă o căniță de apă caldă în tavă și se acoperă tava cu o folie de aluminiu ca să se creeze abur în prima etapă de coacere.
Se dă tava cu pulpe și cartofi la cuptor (preîncins la 220 grade C) pentru 40 de minute, apoi se scoate tava și se îndepărtează folia de aluminiu.
Dacă e cazul, se mai toarnă o ceașcă de apă în tavă și se introduce friptura din nou la cuptor, fără folie, pentru 20 de minute, la 220 grade C.Timpul poate fi prelungit cu 5-15 minute în funcție de cum coace cuptorul vostru. Pielea pulpelor trebuie să fie rumenă și crocantă nu doar fiartă. Se scot pulpele și cartofii și se servesc cu murăturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor