Pulpe de pui bardate in bacon

de Sylvia in Pui, 30 Iul 2011 | 6989 vizualizari

 

Va prezint azi o reteta care pare mai sofisticata dar e simplu de realizat si la care am ajuns gandindu-ma cum as putea prepara 2 pulpe de pui fermier :) . Am inceput de la ideea ca trebuie clar dezosate si lasate fara piele, sursa prea mare de colesterol…m-am gandit apoi ca aroma lor ar fi bine subliniata ce niste ciuperci de padure, pentru fragezime ar merge niste coulis/ o pasta fina mai diluata de rosii, rozmarin verde pentru aroma si la final de ce nu bardate/invelite in niste felii subtiri de bacon si asa a luat nastere reteta .

 

INGREDIENTE

  •  2 pulpe de pui,
  • cateva ciuperci de padure,
  • 2 linguri de coulis/pasta fina mai diluata de rosii dar mai consistenta decat sucul de rosii,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • rozmarin verde,
  • cateva fasii de bacon,
  • sare, piper proaspat macinate,
  • optional 2 batonele fine de cascaval.
  • Pentru pus la cuptor, o lingura de ulei de masline,
  • o canita de vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui bardate in bacon:

 Se desfac pulpele de pui si se incepe prepararea lor adaugand pe fiecare bucata cate o lingura de coulis/pasta diluata de rosii. Vreau sa va prezint produsul cu care lucrez eu mereu la acest capitol, este cel de la Reflets de France, nu stiu daca cunoasteti marca am vazut ca se gaseste si in Romania. Pot sa spun ca au niste produse exceptionale la toata gama si ca acest coulis de rosii e cel mai bun din cat am avut ocazia sa testez, nu are nimic adaugat nici un aditiv, nici un conservant… doar gust intens de rosii de calitate.

Adaugam peste rosii un strat fin de ciuperci de padure tocate fin, usturoi tocat fin si rozmarin verde. Se poate adauga si un batonel fin de cascaval eu am facut-o la final. Se ruleaza si se bardeaza/ invelesc in felii fine si inguste de bacon. Am apelat la feliile fine si inguste pentru a reduce din cantinatea de bacon dar finalul a fost foarte aspectuos si aroma suficient de intensa .

Se dau la cuptor de preferinta intr-un vas ceramic, impreuna cu o lingura de ulei de masline, o canita de apa si o canita de vin alb. Timpul de preparare variaza in functie de cuptor, eu le-am lasat la foc mediu 30 de minute cu capac sa se patrunda si inca 15 fara capac sa se rumeneasca bine. Ca la nu le asez direct in vas eu am asternut sub ele niste cuburi de tija de telina . Se servesc calde acompaniate de garnitura in functie de gusturi eu am optat pentru cartofi fierti in abur garnisiti cu patrunjel. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui bardate in bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui