Rulada cu ganache de ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 30 Dec 2013 | 3698 vizualizari

 

Mergand in vizita la niste vecini m-am gandit ca e un gest frumos sa duc si un dulce.Asa ca am facut rapid o rulada cu ciocolata.Obisnuiam sa cumpar din comert insa acum nu as mai cumpara...Se face mult prea usor si gustul nici nu se compara !!!

Ps : urasc sa fac poze seara !!! :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1\2 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de ciocolata:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu ulei.

Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor in continuare de jos in sus.

Luam cateva linguri din compozitie si le amestecam separat cu cacaua .

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam cu lingurita din compozitia cu cacaua ( vezi foto) .Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

Scoatem tava si rasturnam restul de compozitie.Dam din nou tava la cuptor pana ce blatul prinde o frumoasa culoare aurie la suprafata.

Scoatem tava din cuptor.Punem blatul pe un prosop curat si umed si rulam.Lasam astfel sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o tigaie la foc mic frisca lichida.Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam usor fara insa a lasa frisca sa inceapa sa fiarba.

Luam tigaia de pe foc,lasam sa se raceasca si apoi mixam pana ce obtinem o crema pufoasa .

Desfacem rulada ,intindem crema si rulam la loc.

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o rulada mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe