Rulouri din dovlecei, vinete si cas

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2015 | 3066 vizualizari

 

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • o vanata
  • sare, piper
  • cas proaspat de capra
  • 4 cartofi albi
  • verdeturi italiene
  • 100 g kaizer
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din dovlecei, vinete si cas:

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa.

Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga ardeiul gras. Se scoate din tigaie pe o farfurie, scurgandu-se bine de ulei.

Se spala bine dovlecelul si vanata, se sterg cu un prosop de hartie apoi se taie pe lungime in felii subtiri de cca 3 mm. Se prajesc pe ambele parti in uleiul in care s-a calit inainte kaizerul, se lasa aproximativ 2-3 minute pe fiacare parte, cat sa se inmoaie putin. Daca mai este cazul, se mai adauga pe parcurs putin ulei.

Casul se taie in bucati egale sub forma de bastonase mai groase. 

Se ia o felie de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper, se ia o felie de vanata, se condimenteaza la fel si se aseaza una peste alta. Se aseaza casul si se ruleaza dupa el dovleacul cu vanata. Se impunge cu o scobitoare pentru a nu se desface si se procedeaza la fel si cu celelalte bucati. Mie mi-au iesit 6 bucati de rulouri.

Cartofii se amesteca impreuna cu kaizerul si ardeiul, se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi italiene, se aseaza rulourile deasupra si se da la cuptor pentru cca 15-20 minute.

Se scot pe un platou, se rade deasupra putin cas de capra sau cascaval si se serveste ca atare, sau ca garnitura alaturi de o friptura, de care doriti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dovlecelul si vanata sa aiba aproximativ aceleasi dimensiuni.

2

Atat dovleacul cat si vanata se gatesc cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din dovlecei, vinete si cas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

03.08.2015, 18:27

Wooow, ce nebunie!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:29

Nu am cuvinte...

mirela0911 1

10.08.2015, 21:31

Va multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga pentru gasca noastra