Saratele ca la mama acasa

de angelika in Prajituri, 20 Noi 2014 | 7841 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta reteta pentru ca este foarte simpla si usor de facut si pentru ca, tuturor, la un moment dat ne este dor de copilaria noastra si de mirosul imbietor din bucataria mamei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 1 iaurt Zuzu-150 g
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • mac
  • chimen
  • 1 ou pentru uns deasupra saratelele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ca la mama acasa:

Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin mai tare ca cea de paine. Impartim aluatul in 2 parti, apoi intindem prima foaie .Tinem cont ca grosimea trebuie sa fie cam de 5 mm. Taiem in forma de saratele cu un cutit franjurat si apoi le punem in tava. Ungem cu ou folosind o pensula,   dupa care presaram in functie de gusturi mac sau chimen. Dam tava la cuptor pentru circa 30 min. Sunt deosebit de fragede, fine si gustoase.POFTA INTERESANTA!

TIPS-URI

1

lungimea saratelelor ne-o alegem noi.

2

vom obtine cam 2 tavi de cuptor.

3

fragezimea saratelelor o da untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata