Savarine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Iul 2010 | 8858 vizualizari

 

by bucataresele vesele

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT
  • 250g faina
  • 15g drojdie
  • 200 ml lapte1 ou
  • 20 g (o lingura)zahar
  • 30ml ulei
  • 5 g sare
  • coaja lamaie
  • PT. SIROP:
  • 280g zahar
  • esenta rom
  • 400ml apa
  • DECOR:
  • 200ml frisca
  • gem de caise,capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.

Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.

Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema