Strudel cu spanac si branza de capra

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 4133 vizualizari

 

Imi place foarte mult branza de capra si la fel de mult spanacul. AM dat o fuga la Victor (master HAplea :P) sa vad ce pregateste el bun cu asa combinatie si am prestat si eu. Doar ca am simplificat un pic reteta.

 

INGREDIENTE

  • un aluat foitaj (800 gr)
  • 500 gr spanac frunze ( nu suport spanacul tocat din comert, se aseamana cu ceva :P
  • 500 gr branza capra
  • o cutiuta 200 ml smantana dulce
  • 1 leg patrunjel verde proaspat
  • 1 leg marar verde proaspat
  • putina sare
  • oregano
  • 2 lg ulei masline
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu spanac si branza de capra:

Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.

Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul.   Apoi am adaugat smantana si am amestecat sa se incorporeze bine.

Aluatul l-am crestat pe margini in fasii, am pus din compozitia cu spanac pe mijlocul foii si am impletit aluatul.

Din cauza ca nu am avut nici macar un amarat de ou, am uns strudelul cu ulei de masline si am presarat oregano.

Am dat la copt, cam 40 min. 

A iesit bestial! 

TIPS-URI

1

preferabil sa ungem cu ou batut aluatul, iese mult mai frumos;)

2

ca sa mutati in stare buna strudelul in tava, fie il umpleti direct in tava, fie pe blatul de lucru, dar pastrand folia de plastic de la aluat. Cu ajutorul foliei, il mutam rapid in tava si apoi tragem usor folia pe sub strudel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu spanac si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:51

Sper ca mai ai si ptr mine bunatate d-asta...

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 16:51

Mhh, branza de capra preferata mea!

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:55

Imi place cu spanac

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu ciuperci