Strudel Transalpina

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Aug 2012 | 3510 vizualizari

 

:D Astazi plecam pe Transalpina, cel mai inalt drum din tara, vechi de 2000 de ani! Nu se putea sa plec fara sa fac ceva dulce pentru drumeti, asa ca m-am gandit ce avem pe acasa si m-am apucat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj

Umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 7-8 lg + 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 ou
  • 4 nectarine
  • 400 ml apa

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel Transalpina:

Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.

Umplutura:


Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.

Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Asamblare:

Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.

Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca crema e prea lichida, mai adaugati 2-3 linguri de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Transalpina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

06.08.2012, 14:31

Ana ) ,nu ne ramane decat sa mergem pe Transalpina si sa ne facem strudel

Sim0na 1

07.08.2012, 14:28

Anul asta speram sa ajengem si noi.. Super vacanta cred ca ai avut, cat despre strudel, trebuie facut! Poate chiar cu ocazia plecarii catre Transalpina

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:45

Bravo fata frumoasa...stii tu ce e bun si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel