Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

de Merisor in Supe, 19 Oct 2018 | 4390 vizualizari

 

De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus.
Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei.
Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras.
Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară.
Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 ceapă
  • 1 cartof alb, mare
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 1 l de apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 10 grisine cu rozmarin
  • 10 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata:

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.

Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse.

Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru servit supa cremă de dovleac.

Rulăm feliile de șuncă pe grisine, lîsându-le capetele libere și le dăm la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 10 minute, sau până când șunca este rumenită și se strânge frumos în jurul grisinelor.

Rmenim și semințele de dovleac, curățate, într-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, să nu se ardă.

Când legumele sunt bine fierte, le scurgem de supă și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure cremos.

Adăugăm brânza cremoasă pe care mai întâi o diluăm cu puțină supă.

Adăugăm puțin ghimbir ras, piper și nucșoară, după gust și frunzele de busuioc rupte.

Mai trecem odată ingredientele prin blender și diluăm supa cremă cu puțină supă fierbinte, până obținem consistența dorită.

O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate aromele, apoi o lăsăm să se tempereze ușor.

Servim supa cremă de dovleac cu grisinele înfășurate în șuncă și presărată cu semințe de dovleac, coapte.

Este foarte gustoasă și foarte hrănitoare!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa