Tartă cu banane

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2012 | 3798 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei ,,Click!Poftăbună!,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 150 g unt
  • 400 g făină
  • Umplutura:
  • 3 banane
  • 3 ouă
  • 3 albuşuri
  • 4 linguri amidon
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte de cocos
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu banane:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă din loc în loc, iar deasupra turnăm boabe de fasole ca să nu se ridice la copt. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.

Între timp se prepară umplutura: se bat bine ouăle şi albuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, esenţa de vanile şi laptele de cocos şi se amestecă bine.

După ce a stat aluatul la cuptor timpul necesar, se scoate şi deasupra lui se toarnă crema.Bananele tăiate rondele se aşează peste cremă şi deasupra se presară zahăr brun. Se dă tava din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.

Se răceşte complet, apoi se decorează cu felii de banană, ciocolată topită sau rasă sau cu frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu banane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banoffee Pie