Tarta cu fructe din compot

de Julie in Prajituri, 12 Mai 2010 | 12039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 10 linguri cu zahar,
  • 10 linguri cu faina,
  • 5 linguri cu ulei,
  • 4 linguri cu lapte, 
  • un praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Pentru partea de deasupra avem nevoie de :
  • un pachet cu budinca,
  • fructe din compot,
  • 250g lapte,
  • 250 g compot,
  • un plic cu gelatina cu inchegare rapida(Tort Gelee)
  • si 5 linguri cu zahar(3 pt. budinca si 2 pt. gelatina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe din compot:

Scoatem fructele din compot,le taiem,le scoatem samburii si le lasam sa se scurga. Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil...

Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Aluatul obtinut se coace, in forma rotunda,pentru aprox. 20minute. Se raceste,se scoate din tava, apoi se insiropeaza bine cu compot.

Se prepara budinca in 250 g lapte si 250 g compot conform instructiunilor de pe pachet. Se intinde apoi peste blat si usor si peste margini.
Se aseaza apoi deasupra fructele,dupa fantezia proprie...

Se prepara si gelatina conform instructiunilor de pe pachet, iar apoi se toarna calda peste fructe.

Eu am lasat-o asa (ca m-am grabit..), dar daca vrei sa aiba un aspect si mai festiv,o poti orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 12:04

foarte bine arata

nadina73 1

13.05.2010, 13:19

ups am ajuns tarziu ,super super bine arata felicitari 5 furci mari si late ,felicitarisi o feliuta daca mai ai,asa una mica

Julie 1

13.05.2010, 13:26

Sigur ca mai am si pentru tine Nadina! Te asteptam!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure