Tarta cu visine si strugurei

de T I M E A in Dulciuri, 12 Aug 2015 | 3148 vizualizari

 

Va era dor de o tarta? Mie da :) asa ca sper ca o sa va fac si voua pofta si o sa va inspirati din nou de la mine pentru a face o tarta de vara delicioasa. Eu asa zic ca e, dar ca sa va convingeti si voi, cum spuneam, va invit sa incercati reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 g faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 3 linguri pesmet
  • Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi)
  • 150-200 g strugurei (coacaze rosii)
  • o lingura si jumatate Green Sugar
  • Altele:
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si strugurei:

Untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.

Adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana  pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem cam trei sferturi din aluat sub forma rotunda.

Tava o ungem cu unt si asezam aluatul in tava si cu un cutit taiem surplusul.

Presaram pesmetul si asezam fructele peste care presaram zaharul (indulcitorul Green Sugar in cazul meu).

Luam restul de aluat si il intindem tot sub forma rotunda si decupam cu o forma cateva floricele si taiem surplusul de pe margine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin tarta, presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mingiute cu nuca