Tort cu nuci si caramel

de magieinfarfurie in Torturi, 13 Dec 2012 | 9415 vizualizari

 

Un tort cu multa crema si nuci imbracate in caramel. Verdictul sarbatoritului de azi... "nesanatos de bun" :). Pozele si cuvintele nu-l pot descrie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua;
  • - 4 linguri faina;
  • - 8 linguri zahar;
  • - 2 lingui ulei;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • - 200 g zahar, plus 2 linguri;
  • - 1 l lapte;
  • - 6 linguri faina;
  • - 50 g unt;
  • - 1 lingura esenta vanilie (optional).
  • Pentru glazura cu nuci:
  • - 200 g zahar;
  • - 200 g nuci prajite si taiate grosier;
  • - 250 g unt 65 % grasime.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si caramel:

Blatul:

Blatul se face dupa cea mai simpla reteta. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu cele 8 linguri de zahar pana se formeaza o spuma consistenta. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca si apoi se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt.

Apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii, aproximativ 30 minute.

Crema:

Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, la foc mic.

Intr-un vas se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar, se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuu pana se dizolva complet caramelul, si crema se ingroasa. Apoi se adauga untul si se omogenizeaza.

Blatul se taie in doua si se pune baza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu putin ulei. Peste ea se toarna crema fierbinte, se acopera cu cea de-a doua parte de blat si se lasa la racit. Eu am lasat peste noapte si dimineata am facut glazura.   Glazura cu nuci:   Se caramelizeaza zaharul. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza nucile.   Pe un platou se aseaza tortul, se scot peretii tavii si se toarna peste blat glazura. Se lasa sa se raceasca si apoi...pe el :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu etaj cu nuca si ciocolata