Tort de mere cu crema de ciocolata

de adina72 in Torturi, 21 Mai 2013 | 4492 vizualizari

 

Este un tort simplu dar delicios

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare

PENTRU CREMA

  • 3 oua
  • un varf de cutit de sare
  • 400g ciocolata cu lapte
  • 150g zahar
  • 125g faina
  • 100g amidon
  • 700ml lapte

PENTRU DECOR

  • 3 mere frumoase
  • 1 portocala
  • 1 plic gelatina pentru tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de ciocolata:

  BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul pana se intaresc .Se adauga galbenusurile frecate cu sare , se adauga uleiul si coaja rasa de la lamaie iar la final se adauga faina si praful de copt in ploaie si se amesteca foarte usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozita . Aceasta compozitie se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor ( care a fost incins in prealabil ) pentru 45 min. la foc mediu .

  CREMA : se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se amesteca cu sarea , 25g zahar , faiana si amidonul diluat cu putin lapte rece . Aceasta compozitie se dilueaza cu laptele care a fost fiert si racit la temperatura camerei . Se aseaza pe foc impreuna cu ciocolata maruntita si se amesteca continuu pana se ingroasa . Dupa ce s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma , cu restul de zahar . Amestecarea se va face foarte incet .

  ASAMBLAREA : Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua parti egale si se insiropeaza (se face un sirop din 75g zagar , 100ml apa si 1/2 suc de la o lamaie)  , se pune prima felie de blat pese care se intinde 3/4 din crema , urmeaza cea de a doua felie de blat peste care se pune restul de crema peste care se aseaza frumos feliile de mar si de portocala peste care se toarna gelul de tort preparat conform instructiunilor .

Se da la frigider pentri cel putin 2 ore .

  VA UREZ POFTA BUNA !

 

TIPS-URI

1

la crema pentru a prelungii durata de pastrare , ouale se pot adauga intregi inainte de a pune crema la fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat