Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)

de Krystyan Trendy in Torturi, 6 Mai 2014 | 16002 vizualizari

 

Acum sper sa ajunga la toata lumea :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana "Lica "
  • Pentru sosul caramel :
  • 400g zahar
  • 6 linguri iaurt (smantana)
  • Pentru glazura :
  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml lapte
  • 75 g unt
  • bomboane de ciocolata pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100):

Intai am preparat sosul caramel :

Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.

Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .

Glazura de ciocolata o preparam astfel :

Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .

Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .

Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .

Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .

 

 

 

TIPS-URI

1

imi nespus de rau ca nu am avut si miez de nuca ,dar voi ...daca aveti prin casa,nu ezitati sa puneti si miez de nuca in sosul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert napolitane cu crema de lamaie