Tort "La mai mult si la mai mare "

de anisoara in Torturi, 19 Iun 2010 | 67236 vizualizari

 

Dupa cum am numarat eu , am ajuns la cifra de 100 de retete pe Bucataras. E mult sau putin ... cu greu am ajuns la prima suta, dar cum se spune vorba in popor - prima suta greu ... mai departe ... n-ai ce face . Va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi si ma sustineti, si pt ca m-ati primit in echipa voastra vesela si plina de viata.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi - cumparat sau preparat
  • lapte condensat- doua cutii
  • unt - 100 gr
  • nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
  • 50 gr ciocolata
  • biscuiti  250 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La mai mult si la mai mare ":

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect:  e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.

Crema se prepara din lapte condensat fiert  , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.

 Se asambleaza tortul din foi , pe care  le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra.  In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri   ornate dupa gust. 

 

TIPS-URI

1

La Decor este folosit 2 feluri de lapte condensat- o cutie de lapte condensat cu gust de piersic, care are culoarea rozalie. Este uns deasupra ultimului blat. Alta cutie- lapte condensat fiert. El se vinde gata fiert si e de culoarea maronie si consistenta  care o vedeti pe poze. Eu am luat seringa  cu N 46 care il vedeti in ultima poza- de ornat torturi , am umplut-o cu lapte condensat  si am ornat dupa preferinta Cand faceti carourile pe tort  staruiti-va sa nu beti coniac, cum va sfatuieste  Miha, pt ca o sa va tremure mainile  si nu o sa reusiti, sa le trasati drepte .Aparte , pe o hartie de pergament am desenat un evantai cu creionul si deasupra am desenat cu ciocolata topita. S-a intarit si le-am aranjat pe tort. In mijlocul lor am facut o floricica din lapte condensat fiert . Pe parti am aranjat biscuti de culoare maronie si i-am scris cu ciocolata ramasa. Timpul de decorare 15 minute. E foarte usor si foarte repede. Aparte,  voi descrie o reteta -  mai amanuntita, despre laptele condensat .  Cutiile cumparate de lapte condensat se vad in poza cu a 3 de la urma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La mai mult si la mai mare "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune