Tort Saint- Honore

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 3415 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "Pasiune pentru bucatarie"

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza
  • 100 g unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • Choux a la creme
  • 250 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 3 oua
  • 140 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Saint- Honore:

Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece.

Choux a la creme  -intr-o cratita puenm apa, uleiul si sarea. Punem pe foc pana da in clocot, cand incepe sa fiarba adaugam faina toata deodata si amestecam pana se desprinde de peretii vasului, lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare, punem compozitia intr-un posh.

Aluatul se intinde intr-o foaie subtire rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu furculita. Pe margine vom face un inel mai gros din aluatul de choux, dam la cuptorul incalzit cca 30 minute.

Din restul de aluat de choux vom face mici gogogosele care le vom coace si pe ele cca 30 minute

Crema - laptele il punem intr-o cratita si punem la fiert. Ouale le mixam cu zaharul pana devin ca o crema, adaugam amidonul si omogenizam. Dupa ce laptele a dat in clocot luam vasul de pe foc si adaugam in fir subtire peste crema de oua amestecand continuu. Turnam compozitia inapoi in cratita si punem din nou pe foc pana ce crema se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca.

Asamblare - in interiorul blatului vom adauga crema, deasupra gogosele umplute cu crema si se decoreaza dupa plac.

Eu am amestecat putina crema cu dulceata si am adaugat deasupra la crema de vanilie.

Se da la rece cateva ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint- Honore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lau 1

25.06.2014, 21:36

Constelatialeu de acum 80 de kg sa dau jos

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:10

bun imi place cum arata

Lau 1

27.06.2014, 09:13

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi