Tort Valentine's Day

de Lavinia in Torturi, 14 Feb 2013 | 10517 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat alb:

  • 6 oua
  • 260 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri apa

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 fiola vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa

Crema de ciocolata:

  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 cubulet mic de unt
  • 250 ml frisca lichida batuta
  • 5 g gelatina

Crema de mascarpone si capsuni:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g capsuni taiate cubulete mici
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 fiole rom
  • 7-8 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida batuta

Sirop:

  • 450-500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2-3 fiole rom

Decor:

  • capsuni
  • frisca
  • mascarpone
  • colorant alimentar rosu
  • ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's Day:

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Adaugam uleiul,apa,vanilia si galbenusurile unul cate unul.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu grija in amestecul de oua pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava 26 cm diametru cu faina si unsa cu putin unt si dam blatul la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute(testul scobitorii)


La fel procedam si cu blatul de cacao doar ca avem nevoie de o tava mai mica(20 cm diametru)

Lasam blaturile la racit(eu le-am lasat peste noapte) si le taiem pe fiecare in parte in 3 parti pe orizontal.

Pentru crema de ciocolata topim ciocolata cu frisca pe baie de aburi si o lasam la racit pana se ingroasa putin.Hidratam gelatina in putina apa rece apoi o topim pe baie de aburi(atentie sa nu fiarba) si o adaugam peste ciocolata.Adaugam si frisca batuta amestecand usor pana se incorporeaza toata.

Pentru crema de mascarpone si capsuni mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le punem 5 min pe baie de aburi amestecand continuu.

Hidratam gelatina in putina apa rece ,apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti amestecand  pana se topeste gelatina.Lasam la racorit apoi adaugam mascarponele,frisca batuta ,romul si capsunile.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand e rece adaugam romul.

Asamblare:

Blat alb/sirop/crema de ciocolata/blat/sirop/crema de capsuni/blat/sirop.

La fel procedam si cu blatul de cacao.

Dam torturile la rece pana se intaresc cremele(minim 3 ore)

Cu ajutorul formei in care a copt blatul de cacao(20 cm) decupam o mica parte din tortul alb pentru a putea uni torturile(vezi foto mai jos)

Imbracam tortul in frisca batuta cu 2-3 linguri de mascarpone si colorantul rosu si decoram dupa plac.





Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:25

ce bine arata!

Sim0na 1

14.02.2013, 19:55

Foarte bine arata!!

Lavinia 1

14.02.2013, 19:59

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic