Zeppole

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 6662 vizualizari

 

SUNT DULCIURI TIPICE ITALIENE

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml apa,
  • 80 gr.unt
  • un pic de sare ,
  • 150 gr faina
  • CREMA:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar,
  • 40 gr faina,
  • coaja lamaie,
  • 250 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole:

Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu forma de stea si se taie patrate de hartie de copt pe care se pun cercurile de zeppole. Se pun la prajit in ulei incins bine cu tot cu hartie, apoi hartia se desprinde singura si se scoate din tigaie cand pe intorci pe partea cealalta. Se rumenesc bine si se scot in farfurie, se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se toarna laptele deasupra si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se lasa la racit, apoi se pune peste zeppole si se orneaza cu dulceata de visine.

GATAA...SIMPLU CA BUNA ZIUA...SPOR LA TREABA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite