Ade200

1

Bucataras
incepator

Sebeş

Bucataras din 26.01.2011

RETETE90
PRIETENI38
Retete / Dulciuri

Prăjitură cu mere…în coteț

In Prajituri la 13 Iul 2014

Aluat:  Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul. Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când...

Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Se așază pișcoturile într-o tavă ca de friptură. Se pune gelatina la înmuiat cu sucul din compot. Se stoarce lamâia. Caisele se așază peste pișcoturi. Brânza se amestecă cu esența de vanilie, zahărul, coaja de lămâie și cu sucul de...

Muffins: un aluat, 2 variante

In Prajituri la 5 Ian 2014

1 Incalziti cuptorul la 180C/160C ventilator / gaz 4. 2. Puneți făina, praful de copt si zaharul intr-un vas. Puneți ulei, ou, lapte și vanilie intr-un bol separat și amestecati pentru a omogeniza. Turnați ingredientele lichide în ingredientele uscate și se amestecă până...

Hencleș, adică niște cozonac săsesc

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Se face aluatul de cozonac, amestecând drojdia uscată cu făina (lăsati așa vreo 15 minute). Frecați ouăle cu zahăr și sare, adăugați laptele cald și mirodeniile, apoi turnați peste făină și frământați. Untul topit, călduț, se adaugă mai spre sfârșit și se...

Cozonac franțuzesc(brioșă)

In Dulciuri la 29 Dec 2013

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se adaugă untul, se amestecă. Se pune la cald până își dublează volumul. Se pune...

Tiramisu reteta cu fructe de pădure

In Prajituri la 25 Dec 2013

Tiramisu reţetă originală Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine. Albușurile...

Reteta de preparare a papanasilor prăjiţi din brânză de vaci

In Dulciuri la 22 Noi 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o planşetă sau foaie de plastic presărată cu făină.Se dă formă rotundă, apoi se turteşte ca la chiftele(grosime cam de 1 cm). În tigaie...

Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz

In Prajituri la 29 Iun 2013

Se preîncălzeste cuptorul la 180 de grade. Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul, apoi cu ouăle. Se poate folosi mixerul. se adaugă faina amestecată cu praful de copt şi jumătate din dulceaţă. Se pun şi fulgii şi restul de dulceaţă. eu am pus 3 feluri...

Prăjitură cu vişine de la Alexandra

In Prajituri la 29 Iun 2013

10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul. Se bat spumă 5 albuşuri cu 5...

Prăjitură cu ce ai prin casă

In Prajituri la 17 Mai 2013

Am bătut ouăle cu zahăr si iaurt, am pus puţină sare. Am adăugat untura, apoi celelalte ingrediente. A ieşit un aluat vârtos. Separat, am tăiat felii fructele si rubarba curăţată de coajă. Le-am amestecat cu aluatul si am turnat în tavă cu hârtie de copt. Am...

Prăjitură cu iaurt şi mere

In Prajituri la 27 Apr 2013

Preîncălziţi cuptorul la 180°c. În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul. Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou. Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă...

Ciocolată aromată

In Dulciuri la 10 Apr 2013

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.  Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă...

Foi (de post) cu bulion

In Prajituri la 6 Apr 2013

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă (dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie. Merg bine cu o cremă de griş în care se pune...

Cremă sau îngheţată de cacao

In Dulciuri la 5 Apr 2013

  Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape...

Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

In Prajituri la 8 Mar 2013

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu...

Aluat franţuzesc de clătite

In Dulciuri la 1 Feb 2013

Intr-un  castron pune făina şi ouăle.Pune unt moale sau ulei  care nu le lasă să se prindă. Adaugă treptat laptele , amestecând cu telul. Pune şi zahărul vanilat şi sarea. Lasă să se odihnească 1 oră. Încălzeşte tigaia, unge-o cu unt/ulei . Varsă 1/2...

Perle din brânză

In Dulciuri la 10 Ian 2013

Aluatul: Se amestecă făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute. Se bat ouăle cu sarea. Se încălzeşte laptele, se adaugă untul, zahărul şi coaja de lămâie şi se amestecă în ouăle bătute, apoi se toarnă peste făină şi se frământă bine. Se adaugă si...

Plăcinte ţărăneşti

In Dulciuri la 8 Ian 2013

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se pune unsoarea, uleiul peste făină. Zahărul şi sarea se dizolvă în apa călduţă care se toarnă peste grăsime si se frământă un aluat. Se lasă la crescut 30 de minute. Se împarte aluatul în 10 şi se...

Galette des rois(varianta mea)

In Prajituri la 6 Ian 2013

Amestecă untul moale cu migdalele pudră şi cu zahărul. Adaugă pe rând ouăle, după ce e bine încorporat primul. Pentru a-i da o nota crocantă, se pot adăuga cam 50 g de migdale întregi tăiate cu cuţitul Pune o foaie de hârtie de copt pe o tavă sau pe o...

Ochi de păun

In Prajituri la 3 Ian 2013

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.  Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge...

Gingerbread/Turtă dulce Canada

In Dulciuri la 29 Dec 2012

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se...

Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

In Prajituri la 26 Dec 2012

Vărsaţi laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiţă şi aduceţi la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi făina. Amestecaţi energic şi repede până se încorporează bine făina. Puneţi iar cratiţa pe foc...

Keksuri(biscuiţi)

In Prajituri la 23 Dec 2012

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se...

Muffins cu bucăţi de ciocolată

In Prajituri la 1 Dec 2012

 Se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, praf de copt şi bicarbonat. Separat se amestecă ingredientele lichide. Se combină ambele fără să amesteci prea mult. La sfârşit se adaugă ciocolata uşor. Se pune în formele specifice care au fost...

Plăcintă cu dovleac

In Prajituri la 20 Noi 2012

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou. Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie. Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli...

Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe

In Prajituri la 11 Noi 2012

1. Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi merele în bucăţele mici.  Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt, 40-50 de minute până se aureşte bine. 2.Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi fructele în bucăţele mici....

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

In Prajituri la 21 Oct 2012

  Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit! Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele. Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am...

Biscuiţi şpriţaţi

In Prajituri la 5 Sep 2012

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale,...

Cozonăcei de la bunica Aminei

In Dulciuri la 5 Iun 2012

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul  se lasă 25-30 de minute la...

Cozonac domnesc: pas cu pas

In Prajituri la 28 Mai 2012

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul de lemn ca mine, e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare merge foarte bine. Îl aduci...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2014

Chiftele, pur și simplu

publicat la 24.07.2014

Musaca

publicat la 13.07.2014

Prăjitură cu mere…în coteț

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]