Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais
Postat de: ctlinaFrecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand... Citeste continuarea
Desert tarta Galette cu prune si scortisoara
Postat de: eumimiPregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam... Citeste continuarea
Salata cu sardine si avocado
Postat de: ctlinaSpalati legumele, scurgeti foile de salata, taiati ardeiul in lamele. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Scoateti sardinele din... Citeste continuarea
Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600
Postat de: ctlinaHidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine... Citeste continuarea
Cocktail Demi-peche
Postat de: ctlinaPregatiti-l direct in paharul de servit. Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea. Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta. Serviti ! Citeste continuarea
Compot de prune galbene
Postat de: ctlinaSpalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva... Citeste continuarea
Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui
Postat de: RODIMURSe separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos și vanilia, mixând... Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana
Postat de: RODIMURMușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de... Citeste continuarea
Cotlete de porc, cu pere si rozmarin
Postat de: RODIMURCarnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere... Citeste continuarea
Supa crema de fasole proaspata fava
Postat de: ctlinaCuratati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare. Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.... Citeste continuarea
Desert placinta cu zahar
Postat de: ctlinaIntr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele.... Citeste continuarea
Ravioli proaspete cu sos de branza roquefort si nuci
Postat de: ctlinaCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati,... Citeste continuarea
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura
Postat de: ctlinaPreparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70... Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati... Citeste continuarea
Tocana de iepure cu prune uscate si bere
Postat de: ctlinaTaiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti... Citeste continuarea
Desert clafoutis cu cirese
Postat de: abetinaToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la... Citeste continuarea
Desert mini clafoutis cu mere si pere
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara,... Citeste continuarea
Aperitiv cu ton si rosii
Postat de: ctlinaIntr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat.... Citeste continuarea
Aperitiv cu chorizo
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti... Citeste continuarea
Club sandwich cu ou
Postat de: RODIMURSe spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un... Citeste continuarea
Desert biscuiti cu coaja de lamaie confiata
Postat de: ctlinaTaiati bucatele coaja de lamaie confiata. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharurile si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa... Citeste continuarea
Ficat de pasare confiat cu quinoa
Postat de: ctlinaCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui. Puneti sare, piper si boia de ardei. Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si... Citeste continuarea
Salata completa
Postat de: ctlinaSpalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial... Citeste continuarea
Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy
Postat de: ctlinaSpalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa... Citeste continuarea
Desert biscuiti crinkles cu cafea
Postat de: ctlinaAmestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute.... Citeste continuarea
Somn cu cartofi, rosii si busuioc
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de... Citeste continuarea
Desert choux craquelin
Postat de: OanaSe pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In... Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie... Citeste continuarea
Desert clafoutis cu visine
Postat de: RODIMURVișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai... Citeste continuarea
Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu
Postat de: ctlinaIntr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in... Citeste continuarea
Supa crema de telina
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati... Citeste continuarea
Friptura de vitel cu rozmarin
Postat de: mihaelar63Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati... Citeste continuarea
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Postat de: kattyIntr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,... Citeste continuarea
Budinca de broccoli cu piept de pui
Postat de: eumimiDam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui. Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem... Citeste continuarea
Racitura terina franceza / Jambon persille
Postat de: ctlinaAm pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem... Citeste continuarea
Desert tort Ferrero Rocher
Postat de: Ela68Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.... Citeste continuarea
Mancare de linte cu carne afumata
Postat de: ctlinaNu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si... Citeste continuarea
Creveti cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlinaCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt... Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata
Postat de: eumimiMixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem... Citeste continuarea
Desert clatite cu fulgi de ovaz si kumkuat confiat
Postat de: ctlinaBateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp... Citeste continuarea