Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

Postat de: ctlina

Frecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand... Citeste continuarea

Desert tarta Galette cu prune si scortisoara

Postat de: eumimi

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam... Citeste continuarea

Salata cu sardine si avocado

Postat de: ctlina

Spalati legumele, scurgeti foile de salata, taiati ardeiul in lamele. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Scoateti sardinele din... Citeste continuarea

Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600

Postat de: ctlina

  Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine... Citeste continuarea

Cocktail Demi-peche

Postat de: ctlina

Pregatiti-l direct in paharul de servit.  Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea.  Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta.  Serviti ! Citeste continuarea

Compot de prune galbene

Postat de: ctlina

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva... Citeste continuarea

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Postat de: RODIMUR

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând... Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana

Postat de: RODIMUR

Mușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de... Citeste continuarea

Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

Postat de: RODIMUR

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere... Citeste continuarea

Supa crema de fasole proaspata fava

Postat de: ctlina

Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare. Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.... Citeste continuarea

Desert placinta cu zahar

Postat de: ctlina

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele.... Citeste continuarea

Ravioli proaspete cu sos de branza roquefort si nuci

Postat de: ctlina

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati,... Citeste continuarea

Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura

Postat de: ctlina

Preparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70... Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati... Citeste continuarea

Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Postat de: ctlina

Taiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu cirese

Postat de: abetina

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la... Citeste continuarea

Desert mini clafoutis cu mere si pere

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara,... Citeste continuarea

Aperitiv cu ton si rosii

Postat de: ctlina

Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat.... Citeste continuarea

Aperitiv cu chorizo

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti... Citeste continuarea

Club sandwich cu ou

Postat de: RODIMUR

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu coaja de lamaie confiata

Postat de: ctlina

Taiati bucatele coaja de lamaie confiata. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharurile si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa... Citeste continuarea

Ficat de pasare confiat cu quinoa

Postat de: ctlina

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui. Puneti sare, piper si boia de ardei. Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si... Citeste continuarea

Salata completa

Postat de: ctlina

Spalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial... Citeste continuarea

Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy

Postat de: ctlina

Spalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa... Citeste continuarea

Desert biscuiti crinkles cu cafea

Postat de: ctlina

Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute.... Citeste continuarea

Somn cu cartofi, rosii si busuioc

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de... Citeste continuarea

Desert choux craquelin

Postat de: Oana

Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In... Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de: RODIMUR

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai... Citeste continuarea

Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu

Postat de: ctlina

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in... Citeste continuarea

Supa crema de telina

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati... Citeste continuarea

Friptura de vitel cu rozmarin

Postat de: mihaelar63

 Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati... Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de: katty

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,... Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu piept de pui

Postat de: eumimi

Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui.  Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem... Citeste continuarea

Racitura terina franceza / Jambon persille

Postat de: ctlina

Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem... Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de: Ela68

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.... Citeste continuarea

Mancare de linte cu carne afumata

Postat de: ctlina

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si... Citeste continuarea

Creveti cu ciuperci si smantana

Postat de: ctlina

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt... Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata

Postat de: eumimi

Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem... Citeste continuarea

Desert clatite cu fulgi de ovaz si kumkuat confiat

Postat de: ctlina

Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]