Retete culinare din Franta

Retete traditionale din Franta

Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !


Retete sofisticate frantuzesti

Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.

Desert budinca cu mere

Postat de: ctlina

Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului... Citeste continuarea

Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

Postat de: ctlina

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul.  Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu... Citeste continuarea

Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

Postat de: ctlina

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna... Citeste continuarea

Supa de varza cu carnat afumat

Postat de: ctlina

Se indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.  Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul... Citeste continuarea

Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

Postat de: ctlina

Preparare Lemon Curd:  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la... Citeste continuarea

Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

Postat de: ctlina

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.... Citeste continuarea

Desert biscuiti vitralii

Postat de: ctlina

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30... Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de: ctlina

Amestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros.... Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de: mihaelar63

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in... Citeste continuarea

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se... Citeste continuarea

Somon cu legume en papillote

Postat de: mihaelar63

Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si... Citeste continuarea

Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort

Postat de: ctlina

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.  Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura... Citeste continuarea

Desert biscuiti melci bicolori

Postat de: ctlina

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati. Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati. Impartiti aluatul obtinut... Citeste continuarea

Salau cu zucchini

Postat de: mihaelar63

Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de  lamaie  proaspat,  peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja... Citeste continuarea

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

Postat de: ctlina

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati... Citeste continuarea

Muschiulet de porc in aluat foietaj

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca.... Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si... Citeste continuarea

Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

Postat de: ctlina

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.... Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: mihaelar63

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti... Citeste continuarea

Salata de fasole alba

Postat de: ctlina

Daca folositi fasole boabe uscate, puneti-le la inmuiat o seara inainte. A 2- zi le scurgeti si le clatiti sub un jet de apa rece. Ale mele erau proaspete, curatate si congelate imediat.... Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti... Citeste continuarea

Desert briosa tresata

Postat de: ctlina

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul... Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: ctlina

Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul  de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de... Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: RODIMUR

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se... Citeste continuarea

Rosii umplute cu sardine

Postat de: ctlina

Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem... Citeste continuarea

Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado

Postat de: ctlina

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu... Citeste continuarea

Salata de paste, cu sunca si maioneza

Postat de: RODIMUR

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri... Citeste continuarea

Desert flan (budinca) pariziana

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180° C. Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit. Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de... Citeste continuarea

Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

Postat de: ctlina

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti... Citeste continuarea

Piept de rata cu pepene galben

Postat de: ctlina

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de... Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier

Postat de: ctlina

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati... Citeste continuarea

Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

Postat de: ctlina

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca. Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina. Adaugati ciocolata... Citeste continuarea

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

Postat de: ctlina

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii.... Citeste continuarea

Salata de fructe in suport de pepene verde

Postat de: ctlina

Spalati fructele. Taiati pepenele in forma de carucior. Goliti-l cu o lingurita. Am facut bile cu o lingurita speciala de pepene galben (melon). Puneti pepenele pe o farfurie. Taiati... Citeste continuarea

Desert Mini Clafoutis cu branza de vaci si cirese

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 80°C. Bateti ouale intregi cu zaharul, incorporati amidonul de porumb si adaugati laptele concentrat si branza de vaci. Amestecati pana obtineti o compozitie... Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si branzeturi

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și... Citeste continuarea

Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

Postat de: ctlina

Amestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile. Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta. Turnati intr-o tava de chec tapetata cu... Citeste continuarea

Aperitiv omleta Rossini

Postat de: ctlina

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie... Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval

Postat de: RODIMUR

Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]