Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
![](/uploads/modules/news/89525/186x123_budinca-cu-mere-555369.jpg)
Desert budinca cu mere
Postat de: ctlinaCuratati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89524/186x123_supacrema-de-dovleac-cu-ghimbir-usturoi-si-seminte-prajite-555812.jpg)
Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Postat de: ctlinaDovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul. Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89419/186x123_gratin-cu-cartofi-cu-branza-reblochon-554341.jpg)
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon
Postat de: ctlinaFierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89418/186x123_supa-de-varza-cu-carnat-afumat-554330.jpg)
Supa de varza cu carnat afumat
Postat de: ctlinaSe indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt. Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89417/186x123_placinta-cu-migdale-si-lemon-curd-galette-des-rois-554318.jpg)
Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Postat de: ctlinaPreparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89369/186x123_terina-cu-ardei-si-branza-de-vaci-553748.jpg)
Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci
Postat de: ctlinaPuneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89368/186x123_biscuiti-vitralii-553739.jpg)
Desert biscuiti vitralii
Postat de: ctlinaAmestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89367/186x123_prajitura-rapida-cu-mere-553729.jpg)
Desert prajitura rapida cu mere
Postat de: ctlinaAmestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89327/186x123_escalop-de-vitel-cu-ciuperci-si-smantana-553328.jpg)
Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
Postat de: mihaelar63Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89220/186x123_placinta-cu-ciocolata-galette-des-rois-552091.jpg)
Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89097/186x123_somon-cu-legume-en-papillote-550634.jpg)
Somon cu legume en papillote
Postat de: mihaelar63Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89025/186x123_andive-cu-portocale-nuci-si-branza-roquefort-549845.jpg)
Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort
Postat de: ctlinaSe indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/89019/186x123_biscuiti-melci-bicolori-549780.jpg)
Desert biscuiti melci bicolori
Postat de: ctlinaIn bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati. Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati. Impartiti aluatul obtinut... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88981/186x123_salau-cu-zucchini-549298.jpg)
Salau cu zucchini
Postat de: mihaelar63Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88919/186x123_dulceata-chutney-cu-pere-si-condimente-548633.jpg)
Dulceata (chutney) cu pere si condimente
Postat de: ctlinaSpalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88852/186x123_muschiulet-de-porc-in-aluat-foietaj-548037.jpg)
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88849/186x123_prajitura-invizibila-cu-mere-548005.jpg)
Desert prajitura invizibila, cu mere
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88830/186x123_briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie-fara-unt-547776.jpg)
Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)
Postat de: ctlinaAmestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88795/186x123_crap-la-cuptor-547424.jpg)
Crap la cuptor
Postat de: mihaelar63Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88589/186x123_salata-de-fasole-alba-545326.jpg)
Salata de fasole alba
Postat de: ctlinaDaca folositi fasole boabe uscate, puneti-le la inmuiat o seara inainte. A 2- zi le scurgeti si le clatiti sub un jet de apa rece. Ale mele erau proaspete, curatate si congelate imediat.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88588/186x123_pui-cu-legume-la-cuptor-545309.jpg)
Pui cu legume la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88580/186x123_briosa-tresata-545179.jpg)
Desert briosa tresata
Postat de: ctlinaIntr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88572/186x123_supacrema-de-dovlecei-545058.jpg)
Supa crema de dovlecei
Postat de: ctlinaSpalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88571/186x123_clafoutis-cu-struguri-545043.jpg)
Desert clafoutis cu struguri
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88553/186x123_clafoutis-cu-struguri-544915.jpg)
Desert clafoutis cu struguri
Postat de: RODIMURSe aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88434/186x123_rosii-umplute-cu-sardine-543464.jpg)
Rosii umplute cu sardine
Postat de: ctlinaFierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88410/186x123_frigarui-de-creveti-si-scoici-saint-jacques-cu-sos-de-avocado-543151.jpg)
Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado
Postat de: ctlinaSpalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88382/186x123_salata-de-paste-cu-sunca-si-maioneza-542783.jpg)
Salata de paste, cu sunca si maioneza
Postat de: RODIMURDintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88380/186x123_flan-budinca-pariziana-542773.jpg)
Desert flan (budinca) pariziana
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180° C. Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit. Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88367/186x123_macrou-proaspat-cu-scoici-chorizo-si-rosii-542552.jpg)
Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii
Postat de: ctlinaCuratati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88269/186x123_piept-de-rata-cu-pepene-galben-541553.jpg)
Piept de rata cu pepene galben
Postat de: ctlinaSe taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88262/186x123_prajitura-cu-gem-de-zmeura-si-bezea-noirmoutier-541481.jpg)
Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier
Postat de: ctlinaUntul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88168/186x123_desert-prajitura-micuit-cu-ciocolata-540541.jpg)
Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata
Postat de: ctlinaTopiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca. Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina. Adaugati ciocolata... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88153/186x123_midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana-540341.jpg)
Midii/Scoici cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlinaSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii.... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88152/186x123_salata-de-fructe-in-suport-de-pepene-verde-540335.jpg)
Salata de fructe in suport de pepene verde
Postat de: ctlinaSpalati fructele. Taiati pepenele in forma de carucior. Goliti-l cu o lingurita. Am facut bile cu o lingurita speciala de pepene galben (melon). Puneti pepenele pe o farfurie. Taiati... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88151/186x123_153764098533594dad.jpg)
Desert Mini Clafoutis cu branza de vaci si cirese
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 80°C. Bateti ouale intregi cu zaharul, incorporati amidonul de porumb si adaugati laptele concentrat si branza de vaci. Amestecati pana obtineti o compozitie... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88118/186x123_aperitiv-placinta-cu-cartofi-si-branzeturi-539907.jpg)
Aperitiv placinta cu cartofi si branzeturi
Postat de: RODIMURMai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88096/186x123_martipan-dissoudun-prajitura-lui-balzac-539720.jpg)
Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac
Postat de: ctlinaAmestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile. Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta. Turnati intr-o tava de chec tapetata cu... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88067/186x123_omleta-rossini-539439.jpg)
Aperitiv omleta Rossini
Postat de: ctlinaTaiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie... Citeste continuarea
![](/uploads/modules/news/88063/186x123_rulouri-de-omleta-cu-jambon-si-cascaval-539398.jpg)
Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval
Postat de: RODIMURSe mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu... Citeste continuarea